Over ons

historie

Ons bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar!

Boven onze monumentale wijnopslag in Noordwijk hebben we recent diverse oude formulieren en facturen gevonden. Ook diverse prachtige zeer oude neonverlichtingen, welke we in onze slijterij & wijnhandel in Noordwijk een mooie plaats hebben gegeven. De oudste aangetroffen factuur was van 6 januari 1916, gericht aan K.Toonen, zijnde bierhandelaar. Ons bedrijf was dus toen al actief. De huidige familieleden van de oprichter kunnen niet meer precies achterhalen wanneer Karel Toonen ons bedrijf heeft opgericht.

In de Kamer van Koophandel komen we een datum van december 1918 tegen met de oprichter Karel Toonen, geboren op 23 maart 1891. Hij is op 28 april 1917 getrouwd met Margaretha Grada Lagerweij, geboren op 8 april 1891. Met de oorspronkelijke naam “Firma K. Toonen”, gevestigd aan de Hoofdstraat 84 te Noordwijk, handelde zij in “alkoholvrije, zwak- en sterk alkoholhoudende dranken”.

Op 7 juni 1940 is Karel Toonen vroegtijdig, op 49-jarige leeftijd, komen te overlijden en heeft zijn vrouw Margaretha het bedrijf voortgezet. Voor die tijd natuurlijk zeer vooruitstrevend.

In de decennia erna is het bedrijf in handen gebleven van de familie Toonen en is op enig moment verhuisd naar Maarten Kruytstraat 24 te Noordwijk.

Op 29 maart 1993 is het slijterijbedrijf en een deel van de drankenhandel van de inmiddels genoemde “Toonen Noordwijk Dranken B.V.” overgenomen door Cees van Leeuwen. Het andere deel van de drankenhandel werd op 1 maart 1993 overgenomen door Heineken. De naam werd gewijzigd in “Drinkland”. De prioriteit lag bij de slijterij en er volgde meer Drinkland locaties.

Op 1 januari 2017 is het bedrijf overgenomen door Harry Wijdeveld en voortgezet met een nieuw logo onder de nieuwe naam "Drinxx Groothandel" te Noordwijk en "Drinxx Slijterij & Wijnhandel" te Noordwijk, Den Haag en Voorhout. Er is veel geïnvesteerd in de groothandel o.a. back-office + ICT, administratie, vrachtwagens en personeel. In de 3 slijterijen is er een nieuw ICT- en kassasysteem gekomen en is de inrichting binnen en buiten van de 3 locaties aangepast. Tevens is er meer aandacht aan het kwalitatieve aspect van het assortiment dranken besteed.  

Drinxx Groothandel is de laatste jaren erg hard gegroeid en heeft zijn werkgebied uitgebreid naar regio Bollenstreek – onder Amsterdam richting ’t Gooi – rondom Amersfoort + Utrecht richting Den Haag.

Zowel Drinxx Groothandel als Drinxx Slijterij & Wijnhandel zijn klaar voor de toekomst!