Cantine Paolo Leo Alture Valle d’Itria – Italië


Nieuw bij Drinxx: Cantine Paolo Leo Alture Valle d’Itria – Italië

De vijfde generatie Paolo Leo staat inmiddels aan het roer. De wijnen van dit wijnhuis komen uit de hak van Italië, provincie Puglia. Beroemde wijndruiven uit deze regio zijn de primitivo, negroamaro en de nero di troai. Wij introduceren juist 2 minder bekende witte wijndruiven, de Bianco d’Alessano en de Verdeca. De filosofie van de wijnmaker is om in harmonie met de natuur te werken en alleen in te grijpen wanneer dat nodig is: elke wijn heeft daardoor zijn eigen persoonlijkheid waarbij finesse en doordrinkbaarheid voorop staan. Ontdek ze nu bij Drinxx!

Bianco d’Alessano Valle d’Itria: 100% Bianco d’Alessano wijndruiven. Bloemige en fruitige aroma’s van onder meer peer en perzik. Volle witte wijn, steenfruit in de afdronk. Gaat goed bij onder meer delicate soepen, visgerechten, groenten en kazen.
 
Verdeca Valle d’Itria: 100% Verdeca wijndruiven. Frisse, zilte witte wijn waarin onder meer appel, citrus en steenfruit te ontdekken zijn, elegante afdronk. Lekker bij onder meer zeevruchten, zachte kazen, groenten.