Château de Pampelonne Rosé Côtes de Provence


Château de Pampelonne Rosé Côtes de Provence

Onze eigen import van Rosé wijnen zijn net binnengekomen! Ze komen uit het mooie plaatsje Ramatuelle, net onder Saint-Tropez, aan de Côtes d’Azur.

Een prachtig kasteel uit de 17e eeuw is het decor van dit wijnchâteau. Sinds bijna twee eeuwen is het eigendom van de familie Pascaud de Gasquet. De 80% zandbodem in combinatie met een sterke invloed van het zeeklimaat heeft een zeer positieve uitwerking op de druiven tijdens het groeiproces.De druiven die hier voorkomen zijn: Grenache, Syrah, Cinsault, Carignan, Tibouren en Mourvèdre.

Sinds begin 2018 is de wijngaard gecertificeerd in HVE. Deze certificering garandeert dat de landbouwpraktijken die zij bij al hun activiteiten gebruiken, het natuurlijke ecosysteem behouden en de druk op het milieu (bodem, water, lucht, landschap enz.) minimaliseren.

Drinxx heeft een drietal Provence stijlen van de kwalitatieve Pampelonne Rosé’s opgenomen in het assortiment:   

•    Cuvée Pampelonne: mooie bleekroze kleur. Veel zacht fruit in de neus. Sappige intense smaken, kracht, citrustonen. Genieten als aperitief, maar kan ook goed bij visgerechten, salades nu met 10% korting per fles!
•    Château de Pampelonne: mooie bleekroze kleur. Zachte aroma’s van perzik in de neus. Elegant en rond in de mond, met een langaanhoudende krachtige afdronk waarin ook weer tonen van perzik en abrikoos voorkomen. Lekker bij salades, tapas, gegrilde vis en sushi. Ook verkrijgbaar in een Magnum fles van 150 cl!
•    Château de Pampelonne Légende: briljante bijna heldere roze kleur. Complexe aroma’s van witte vruchten en exotisch fruit. Ook in de smaak proef je weer dat heerlijke zachte exotische fruit terug, een zeer verfijnde rosé! Heerlijke begeleider bij: Sint-Jakobsschelpen, visschotels of als aperitief. 

Tip: Ontdek de mooie combinatie van Asperges met rauwe ham of Asperges met lamsvlees bij één van de Pampelonne Rosé wijnen, genieten!