Dewar’s Blended Scotch Whisky


Dewar’s Blended Scotch Whisky 

Het ontstaan van Dewar’s Blended Scotch Whisky gaat helemaal terug naar het jaar 1846. Oprichter John Dewar begon een kleine slijterij/wijnhandel in Perth. Samen met zijn twee zonen John Alexander Dewar en Tommy Dewar zijn ze in 1880 gestart met het blenden van whisky’s waarbij de zachtheid van de whisky ultiem tot uiting komt. Tegenwoordig wordt een uniek 4 stappen rijpingsproces doorlopen om de zachtheid van de Whisky tot perfectie uit te drukken.

De diverse Single Grain Whisky’s en Single Malt Whisky’s worden apart gerijpt van elkaar, waarna de Whisky’s apart van elkaar geblend worden om vervolgens samen geblend worden in een speciaal daarvoor gekozen Sherryvat. Dewar’s Whisky is mede hierom de meest awardwinnende Blended Whisky in de wereld!


Drinxx heeft een mooie serie van zowel jonge als oude Dewar’s in het assortiment:

  • Dewar’s 12 YRS: smaakprofiel: citrus, gedroogd fruit en vanille. Serveertip in Highball glas: giet 3 cl Dewar’s 12 YRS, 2 cl Rode Martini en 10 cl Dom Benedictine in gekoeld glas, vul deze op met sodawater en plaats een schijfje citroen erbij aan glas. Ontvang tijdelijk een gratis Highball glas bij aankoop van een fles Dewar’s 12 YRS 70 cl! OP=OP! White Label: smaakprofiel: citrus, peer en honing;
  • Dewar’s 15 YRS: smaakprofiel: honing, toffee, bloemen;
  • Dewar’s 18 YRS: smaakprofiel: rijk aan fruit, donkere chocolade, marsepein;
  • White Label: smaakprofiel: citrus, peer en honing.