Nieuw bij Drinxx: Champagne Bollinger / Aÿ


Nieuw bij Drinxx: Champagne Bollinger / Aÿ


Dit prestigieuze Champagnehuis, opgericht in 1829, staat in het teken van het maken van excellente Champagne, vol elegantie en complexiteit. Ze bezitten maar liefst 178 hectare aan wijngaarden, waarvan de meeste beplant van de Grand Cru en Premier Cru wijngaarden.

De Pinot Noir druif is de belangrijkste wijndruif die gebruikt wordt in de Champagne (60%), gevolgd door Chardonnay. De Pinot Noir wijndruif geeft een intens karakter aan de Champagne. Voor de echte Champagneliefhebbers hebben wij naast de klassieke Cuvée Brut en Rosé ook de exclusieve La Grande Année Brut en Rosé en de speciale R.D. Extra Brut Vintage 2007!

Tijdelijk hebben wij een gelimiteerde fles van Bollinger: de 007 editie! Deze Champagne is onlosmakelijk verbonden met James Bond. Ivm de nieuwe filmrelease, No Time To Die, komen ze voor de liefhebbers met een gelimiteerde oplage van de Special Cuvée Brut. Op=Op!

Special Cuvée Brut 75 cl: 60% Pinot Noir / 25% Chardonnay / 15% Pinot Meunier. Deze unieke cuvée is het vlaggenschip van Bollinger. Ze rijpen de Champagne voor de duur van 36 maanden, waarvan het merendeel bestaat uit Grand Cru en Premier Cru wijn wijndruiven. Karaktervolle Champagne met een verfijnde mousse. Combineer deze Champagne met alle vissoorten, en in het bijzonder met sushi en sashimi. Kan ook heerlijk bij Parmezaanse kaas en gezouten ham.