Nieuw bij Drinxx: Champagne Bollinger / Aÿ - 1


Nieuw bij Drinxx: Champagne Bollinger / Aÿ - 1 

Dit prestigieuze Champagnehuis, opgericht in 1829, staat in het teken van het maken van excellente Champagne, vol elegantie en complexiteit. Ze bezitten maar liefst 178 hectare aan wijngaarden, waarvan de meeste beplant van de Grand Cru en Premier Cru wijngaarden. De Pinot Noir druif is de belangrijkste wijndruif die gebruikt wordt in de Champagne (60%), gevolgd door Chardonnay. De Pinot Noir wijndruif geeft een intens karakter aan de Champagne. 

Special Cuvée Brut 75 cl / 150 cl: 60% Pinot Noir / 25% Chardonnay / 15% Pinot Meunier. Deze unieke cuvée is het vlaggenschip van Bollinger. Ze rijpen de Champagne voor de duur van 36 maanden, waarvan het merendeel bestaat uit Grand Cru en Premier Cru wijn wijndruiven. Karaktervolle Champagne met een verfijnde mousse. Combineer deze Champagne met alle vissoorten, en in het bijzonder met sushi en sashimi. Kan ook heerlijk bij Parmezaanse kaas en gezouten ham.

Rosé Brut 75 cl / 150 cl: 62% Pinot Noir / 24% Chardonnay / 14% Pinot Meunier. Mooie zachte Rosé met een frisse fruitige geur van klein rood fruit. Lekker als aperitief, bij bijvoorbeeld zalm of Aziatische gerechten, maar bijvoorbeeld ook bij een aardbeiengebakje of frambozen.