Nieuw bij Drinxx: Champagne Gimonnet Grand Cru / Côtes des Blancs


Nieuw bij Drinxx: Champagne Gimonnet Grand Cru/Côtes des Blancs 

Anne en Philippe Gimmonet zijn beiden opgegroeid in families van wijnboeren. Sinds 1986 maken ze Champagne. Ze begonnen met 5 hectare wijngaarden, maar inmiddels bezitten ze 13,5 hectare! Gemiddeld zijn de wijnstokken 35 jaar oud wat zorgt voor een hoge natuurlijke smaaksensatie.

Voor hun Champagne gebruiken ze voornamelijk Chardonnay druiven en een kleiner deel Pinot Noir (voor de rosé Champagne). De Chardonnay druiven zijn afkomstig van grand cru dorpjes (Chouilly, Cramant, Oiry, Oger, Le-Mesnil-Sur Oger). De kwaliteit van de Champagne kenmerkt zich in de finesse en delicaatheid! Ze rijpen de Champagne voor de duur van 3 jaar in de kelders (wettelijk is dit 15 maanden). Dit zorgt voor een nog fijnere, intense smaakbeleving!

Drinxx heeft een tweetal Grand Cru Champagnes van dit Champagnehuis opgenomen:
1.    Gimonnet Gonet L’Origine Grand Cru Blanc de Blancs Le Mesnil Sur Oger: 100% Chardonnay druiven. Subtiele, zeer fijne mousse. Citrusfruit, rijpe appel, brioche met een lange minerale afdronk. Ideale begeleider voor bij schaal- en schelpdieren, bij diverse voorgerechten met vis, maar ook als aperitief. 

2.    Gimonnet Gonet Rosé Grand Cru l’éclat Le Mesnil Sur Oger: in deze Rosé Champagne gebruiken ze voornamelijk Chardonnay druiven (93%) en maar 7% Pinot Noir druiven. Dit doen ze om de delicaatheid van de Chardonnay te domineren boven de fruitigheid van de Pinot Noir. Bleekroze van kleur. Heerlijke zachte mousse. Delicate aroma’s van citrusfruit, subtiel rood fruit (framboos, aardbei). Zeer lange verfijnde afdronk! Volgens vakblad Perswijn behoort deze Champagne tot de 3 beste Rosé Champagnes van Nederland!