Nieuw bij Drinxx: Gin Six Dogs/Zuid Afrika. Nu met 10% korting!


Nieuw bij Drinxx:  Gin Six Dogs/Zuid Afrika. Nu met 10% korting! 


Born to Explore! Dat is het motto van deze nieuwe speciale Gins uit Zuid-Afrika (gelegen in de pittoreske De Wetvallei). Het Gin avontuur begon in 2013. In een boerderijschuur, waar normaal 6 honden sliepen, is later omgetoverd tot distilleerderij waar onder toeziend oog van master distilleerder Charles Bryant het experiment met het gin maken is begonnen.

Door de vele experimenten en zorg waarmee de kwetsbare bloemen in de Gin worden verwerkt is het resultaat een geweldige ambachtelijke Gin, batch voor batch. Naast de speciale smaken van Six Dogs Gin, zien de flessen er ook bijzonder mooi uit, verpakt in een mooie geschenkdoos! Ontdek ze nu bij ons in de winkels!

Six Dogs Karoo Gin 70 cl: modern, klassieke Gin waarnaast de jeneverbessen nog eens 12 botanicals uit eigen tuin aan worden toegevoegd. Naast de Karoo doornbloem wordt er wilde lavendel aan toegevoegd voor een unieke smaak. Verder zijn er subtiele nuances van limoen, mandarijn en een op de boerderij geteelde citroen buchu gebruikt. Een bijzonder aromatisch kruid dat alleen in de Weestkaap voorkomt.

Six Dogs Blue Gin 70 cl: dankt zijn naam aan de blauwe vlinder-erwt (clitoria ternatae), dat in traditionele medicijnen gebruikt wordt als afrodisiacum en krachtig antioxidant. De blauwe vlinder-erwt geeft deze Gin zijn karakteristieke en  100% natuurlijke blauwe kleur. Als je deze Gin mixt met een goede tonic, ontstaat een hele mooie lichtroze kleur! Het is een klassieke Gin met en ietwat bloemig karakter. Verrijkt met een vleugje vers gesneden honingklaver en met de hand geplukte roosgeranium. 

Six Dogs Pinotage Gin 70 cl: een zeer bijzondere Gin waarbij de hooggeprezen Pinotagedruiven van de naast gelegen wijnboer worden gebruikt. In kleine hoeveelheden wordt deze Gin vervaardigd waarbij veel jeneverbessen en vers citrusfruit toegevoegd worden. Dit geheel wordt een paar weken samen in de distilleerketel voorzichtig geweekt. De dieprode essence van deze 100% Zuid-Afrikaanse druivensoort wordt na enkele weken zichtbaar opgezogen. Een uniek proces wat qua smaak en karakter zeer in de smaak valt bij zowel Gin- als wijnliefhebbers!

Six Dogs Honey Lime Gin 70 cl: is een duurzaamheidsproject wat is opgestart in samenwerking met Zuid-Afrikaanse bijenbeschermers van Bee Smiths. Vanwege de perfecte ligging van de boerderij werd gevraagd of ze een geredde bijenkolonie konden uitzetten. Experimenten met de honing van de bijen leidde ertoe dat er een onweerstaanbare Gin vervaardigd werd waarin de smaak van verse, zelf-geteelde limoenen en het zoetige van de honing op een weergaloze manier combineert!