Nieuw bij Drinxx: The Wedge Wines/ Zuid-Afrika


Nieuw bij Drinxx: The Wedge Wines/ Zuid-Afrika


The Wedge wijnen komen uit de regio Swartland. Dit gebied ligt een eind van het strand, maar is toch dichtbij!

De wijnen zijn geïnspireerd door de liefde voor de zee, strand en surfen. Samen met de passie voor het maken van wijn hebben Stephan en Inalize Basson ertoe besluiten om een deze mooie serie wijnen voort te brengen.

Ze verbouwen hun oude “bushvine” druivenstokken op graniet bodems van de beroemde Paardenberg. Ze maken lekkere wijnen van grote klasse! Ontdek ze nu bij ons in de winkel!

The Wedge Chenin Blanc / Roussane 75 cl: superfrisse, fruitige witte wijn. Boordevol heerlijke, sappige smaken waaronder citroen, perzik, rijpe gele appel en een hintje bloemenbloessem, peer en abrikoos. Ideaal als aperitief samen met een borrelhapje, frisse salades, vis gerechten en niet te pittige Aziatische gerechten. 

The Wedge Shiraz / Mourvedre / Viognier 75 cl: volle, ronde, sappige wijn. Veel zacht, rijp, donker fruit van onder meer zwarte bramen, pruimen. Verder ontdek je een hint van chocolade en een klein subtiel pepertje. De afdronk is vol, rond en krachtig. Lekker bij onder meer pasta’s, vlees- en groente gerechten.

The Wedge Pinotage 75 cl: intens, vol en krachtig van smaak. Barstensvol rijp en donker fruit met chocolade, vanille tonen met een krachtige, volle indrukwekkende lange afdronk. Goed te combineren bij stevige en krachtige vlees, wild- en stoofgerechten (barbecue, grill etc.), gerijpte (harde) kazen.