Progressive Hebridean Distillers Bruichladdich Single Malt – Islay/Schotland 


Progressive Hebridean Distillers Bruichladdich Single Malt – Islay/Schotland

Deze distilleerderij is opgericht in 1881 en is de meest westelijk gelegen distilleerderij van Schotland. Ze werken nog steeds volgens de lokale oude tradities. Naast ongeturfde whisky maken ze ook de meest geturfde whisky van Schotland onder de naam Octomore serie.

Drinxx heeft een tweetal bijzondere stijlen van de Octomore:
1. Octomore 12.1 / 130.8 PPM / 59,9%: dit is gelijk de meest heftige Whisky die ze maken, uitsluitend gerijpt op ex Amerikaanse Bourbonvaten voor de duur van 5 jaar. In de smaak ontdek je eerst peper en zoet met een textuur van warme suikersiroop. Honing en turfrook gevolgd door turfachtige/rookachtige abrikozenjam. Gemoute gerstsuikers, heidekruid en een zoete, nootachtige nougatsmaak. De afdronk brengt gezouten caramel met bloemige en kruidige noten met zich mee met een zachte turfrook die lang aanhoudt. 

2. Octomore 12.3 / 118.1 PPM / 62,1%: deze single malt bestaat uit een deel (75%) first fill Amerikaans eiken en een tweede deel (25%) van first fill Pedro Ximinez Sherry vaten van Fernando de Castilla. In de smaak ontdek je eerst de peper, donkere chocolade, kers, aardse turfrook en de fruitaroma’s van de Sherry. De turfrook en het gedroogde fruit blijven domineren. Waarna volle noten van toffee en tabak het overnemen, net zoals zoet gebak, geroosterd graan en tot slot de roetachtige aardse turfrook. In de mooie afdronk ontdek je houtskool, roet en gedroogde vijgen, maar ook gezouten citroenen en bittere chocolade.