Springbank Distillery


Springbank Distillery

Springbank Distillery is in 1828 opgericht door Archibald Mitchell’s. Toentertijd was het een illegale stokerij. Inmiddels staat de 5e generatie aan het roer, de achterkleinzoon van Archibald Mitchell’s: Hedley G. Wright. De distilleerderij staat in het centrum van Campbeltown (onderkant schiereiland Kintyre, in het westen van Schotland), en was ooit de whisky hoofdstad van de wereld!

Helaas is dat door de tijd heen niet meer het geval, maar waar ze ongeëvenaard in blijven is het productieproces van het maken van de Whisky. Ze werken uitsluitend met traditionele productiemethoden, alle stappen van het maken van de Whisky vindt plaats op eigen terrein. Geen enkele andere distilleerderij in Schotland doet dit nog, wat Springbank zo uniek maakt. Ze hebben daarmee de volledige controle over de kwaliteit van de Whisky.

De distilleerderij maakt drie verschillende stijlen Single Malt Whisky: Springbank, Hazelburn en Longrow. Alle Single Malt Whisky’s van Springbank worden ongefilterd gemaakt zonder toevoeging van caramel! Beperkte voorraad!


Wij selecteren voor u:

  • Hazelburn 10 YRS Triple Distilled Single Malt 46%: rijke Single Malt, vanille, zoethout, honing met een verfrissende pittigheid. Gerijpt op kleine Bourbonvaten;
  • Springbank 15 YRS Single Malt 46%: complexe smaken van onder meer rozijnen, donkere chocolade, vijgen, marsepein, noten, vanille.
  • Springbank 18 YRS Single Malt 46%: eindeloze smaken van onder meer zacht rijp fruit, stroop, cake met verse Citrus tonen. In de lange, romige afdronk komen meer smaken naar voren van onder meer vanille, peperkoek, munt, lichte rokerigheid.