Ukiyo Blossom Gin/Ukiyo Yuzu Gin 70cl/Japan


Ukiyo Blossom Gin/Ukiyo Yuzu Gin 70cl/Japan

De oorsprong van deze Gin ligt in de Kagoshima regio van Japan, op de zuidpunt van het Japanse hoofdeiland en in schaduw van de Sakurajima-vulkaan. De gins worden gemaakt van lokaal verbouwde gerst en meer dan 100 jaar distilleer traditie.

Aan de gerst wordt Black kōji toegevoegd, waarna het mengsel wordt gefermenteerd en gedistilleerd tot de traditionele pot-still shōchū: de nationale sterke drank van Japan. Vervolgens wordt deze shōchū opnieuw gedistilleerd in een andere pot-still, samen met een aantal botanicals (jeneverbes, mandarijn, koriander en een infusie van geurige kersenbloesem of pittige yuzu). Het resultaat zijn twee subtiel geurende en aromatische gins op basis van traditionele Japanse ingrediënten en distillatie-methoden.

Letterlijk vertaald betekent Ukiyo “los van de moeilijkheden van het leven”. De nadruk ligt op het leven in het hier en nu en het bewonderen van de schoonheid van natuurlijke perfectie. De unieke tweekleurige Ukiyo flessen weerspiegelen de natuurlijke schoonheid van de Japanse bergen en zeeën. Geniet dus extra van deze beide mooie Gins!

Perfect Serve: Ukiyo Gin Sonic
De Ukiyo Gin Sonic is een cocktail die zowel met Sodawater alsook met Tonic water gemixt wordt. Dit is de gebruikelijke manier waarop Gin in Japan gedronken wordt. De smaak komt beter tot zijn recht dan bij een reguliere gin/tonic.
De verhouding wordt: ijsblokjes, 60 ml Soda water / 60 ml Premium Tonic water en 45 ml Ukiyo Blossom Gin of Yuzu Gin.
De subtiele, zoete, geurige Japanse kersenbloesem garneer je met wat schijfjes sinaasappel. De citrus-achtige, lichtzure, pittige Yuzu garneer je met schijfjes limoen en een takje rozemarijn.