Van Wilderen Stokerij


Van Wilderen Stokerij

Naast de brouwerij hebben de mannen van Wilderen ook een stokerij tot hun beschikking. In deze stokerij distilleren ze zelf de alcohol uit bieren. Wij hebben een bijzonder assortiment gedistilleerd opgenomen zoals Gin, Jenever, Rum, Whisky en het paradepaardje eau-de-bière van 32% alcohol. Deze drank wordt gedistilleerd uit de eigen Tripel Kanunnik.

Ze maken ook een bijzondere Gin, genaamd Double You (43,7%) en is gemaakt van 21 plantaardig -en regionale kruiden toegevoegd volgens een geheim recept. Dit resulteert in een kruidig boeket en een karaktervolle smaakperceptie.
Serveertip: met een zoutzoetroerstok in het glas ontstaat een ware smaakexplosie, vul het glas op met Fever-Tree tonic en roer dit een aantal keer: als een Engel en een Duivel op je schouder…..


Naast de klassieke Wilderen Omerta Rum, maken ze ook een speciale gelimiteerde uitgave, de Omerta Black Edition. Deze 6 jaar gerijpte zachte Rum heeft een prachtige donkerbruine, bijna zwarte kleur, wat te danken is aan de melasse en karamel. De krachtige verwarmende smaak heeft smaken van karamel en is kruidig zoet. Deze supergave fles is in een Magnum van 150 cl bij ons te koop!

 

Van Wilderen Stokerij