Whiskey Clonakilty/Ierland 


Whiskey Clonakilty/Ierland

Van de jonge whiskey distilleerderij, gemaakt in het gelijknamige Ierse stadje, hebben wij een drietal mooie small batch Whisky’s opgenomen in ons assortiment. Een blend van Ierse pot-still en grain Whiskey. Uitgebracht in een beperkte oplage van 600 flessen, afgevuld op 43,6% alcohol.

  • Clonakilty Double Oak Single Batch: gerijpt op ex-Bourbon vaten en ex-rode Europese wijnvaten uit de Bordeuax regio. In de neus ontdek je zachte kruiden, vanille, rijpe appel en peersmaken. In de smaak ontdek je weer warme kruiden, peper en gember, hazelnoot en amandel. Lange volle afdronk, kruidig en vanille.
  • Clonakilty Port Caks Single Batch: hierbij wordt gebruik gemaakt van een premium malt en een 9 jaar oude Ierse grain Whiskey, gerijpt in portvaten uit de Douro vallei. In de neus ontdek je frisheid, zoete appels, rijpe perzik en vanille, houtrijping op de achtergrond. In de smaak ontdek je veel fruit (kersen), rozijnen, zachte kruiden. Middellange afdronk waarin zachte kruiden en een chocolade hint te ontdekken zijn.
  • Clonakilty Single Grain Bordeaux Single Batch: naast het gebruik van gebruikte Bordeaux vaten wordt een 9 jaar oude Ierse Grain Whiskey gebruikt. In de neus ontdek je getoast eiken, zoete rode bessen. In de smaak komt een smaak van fruit (aardbeien) naar voren met verder honing, vanille, kruiden. In de afdronk komen de verwarmende kruiden en een hint van peper naar voren.

 

Whiskey Clonakilty/Ierland