Wijnhuis Prunotto Piëmonte/Italië


Wijnhuis Prunotto Piëmonte/Italië

In het noordwesten van Italië, ten zuiden van Turijn, ligt één van de meest bijzondere streken van Italië: Piëmonte. Met zijn mooie glooiende landschap is dit de bakermat voor de beroemde Barolo en Barbaresco.

Op deze bijzondere plek ligt ook de geschiedenis van het wijnhuis Prunotto, al meer dan een eeuw geleden opgericht! Sinds 1989 is de familie Antinori eigenaar van dit prestigieuze wijnhuis.

De twee belangrijkste wijndruiven van deze streek zijn nebbiolo en barbera. De nebbiolo druif brengt krachtige, complexe wijnen voort met een lang bewaarpotentieel.

De barbera druif is echter aan een flinke opmars begonnen. De wijnmakers benutten de potentie van deze druif nu volop, wat resulteert in heerlijke, fruitige wijnen met veel diepgang.

De volgende wijnen zijn in onze winkels terug te vinden:
•    Prunotto Barbera d’Alba D.O.C.: rijke geur met aroma’s van donker fruit, specerijen, hout en rozen. Volle rode wijn, mooi in balans met zeer zacht fruit. Veelzijdige wijn die geschikt is als begeleider bij onder meer antipasti, diverse vleesgerechten en kazen;
•    Prunotto Barbera d’Asti Fiulot D.O.C.G.: een zachte Barbera, levendig, mooie geurende aroma’s van pruimen en kersen en volfruit van smaak. past goed bij pasta met truffel (91 punten James Suckling);
•    Prunotto Barolo D.O.C.G.: de koning der wijnen! Mooie gestructureerde, rijke wijn. Aroma’s van onder meer viooltjes en bessenfruit. Elegante wijn met een ideale balans tussen het fruit, zuurgraad en tannines. Naar mate ze ouderen komen meer rijpe tonen en aroma’s van truffel naar voren. 8-12 jaar bewaarpotentieel. Ideale begeleider van gerechten waar truffel in voorkomt, het “goud” uit de regio. (92 James Suckling, 92 punten Robert Parker).